Raw food je náš životní styl, vítejte!

Přihlášení

Bedýnkování v únoru

Na každé přednášce, na každém kurzu a často i na veganských večeřích dostávám stále stejný dotaz:

„Odkud berete v zimě zeleninu?“ 

Ano, nabízí se odpověď, že být na raw stravě nelze v zimním období ani částečně, protože i přes mírné zimy posledních let, kromě několika málo druhů, které jsou dobře skladovatelné, žádná zelenina v obchodech není lokální a většinou se dováží ze Španělska nebo Holandska, což není úplně ok.  Vzhledem k tomu, že jsem se nad tím zamýšlela již před mnoha lety, hledala jsem možnosti, jak nakupovat  zeleninu, která má dostatek živin i v zimní době a přitom pochází z našich končin.

Při svém hledání jsem našla mnoho farmářů, kteří často pěstují bio a je možné se s nimi domluvit i na posílání bedýnek poštou. Vždy jde jen o komunikaci. A čím větší bude poptávka, tím se bude zvyšovat nabídka. Žiju na severu Čech, takže tady se mi nepodařilo najít nikoho, kdo by zeleninu v zimě nabízel, ale našla jsem jiné možnosti. Byly doby, kdy jsem si jezdila pro balík zeleniny každý týden na nádraží, protože poštou by to bylo o dost pomalejší. Teď už fungují balíky do ruky, takže můžete mít doma zeleninu, která byla utržená den maximálně dva dny předtím. A je to na ní krásně vidět :)

Je to na nás, pokud se spokojíme s tím, co nabízí supermarkety, protože je to nejjednodušší, nebo budeme hledat jiné možnosti a tím také podpoříme domácí produkci a farmáře, kteří do své práce vkládají lásku a nadšení.

IMG_2115 IMG_2123

Dnešní výhled z okna :) Jak říkaly naše babičky „únor bílý, pole sílí“.

 

IMG_2096 IMG_2112 IMG_2114

A toto je dnešní zásilka včetně čerstvého špenátu, petrželky a rozmarýnu.

 

 

 

 

 

, , , , , , , ,

Zatím žádné komentáře.

Napsat komentář