Raw food je náš životní styl, vítejte!

Přihlášení

img_8689

Datlovo-brusinkové řezy

Příjemný dezert k víkendovému odpočinku s pohankou, kterou si nachystáme tímto způsobem-

Pohanku si připravíme do zásoby tak, že ji naklíčíme- vložíme do mísy a zalijeme vodou,takto ji necháme přes noc. Pozor, musíme použít světlou pohanku, prodává se i tmavší, ale ta je již tepelně upravená a nenaklíčila by nám. Ráno ji propláchneme a usušíme např. na radiátoru nebo v sušičce či troubě při teplotě do 42stC. Takto upravenou a oživenou pohanku nasypeme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a skladujeme na suchém místě. Postupně ji můžeme použít tak jak je, nebo ji umeleme na mouku.

Podobným způsobem můžeme připravit i mandle, necháme je namočené přes noc, a pak je propláchneme a dobře usušíme.  Uložíme do sklenice a používáme dle potřeby.

Díky namočení a naklíčení jsou semínka a oříšky mnohem lépe stravitelné.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Datle a mandle namočíme přes noc. Ráno propláchneme a slijeme vodu. Rozmixujeme v kuchyňském robotu.
  • 2. Pohanku nameleme na mouku (např. v mixéru nebo mlýnku). Nemusí to být úplně jemné. Pak přidáme pohankovou mouku, brusinky, nakonec špetku soli a citronovou šťávu k mandlovo-datlové hmotě a zpracujeme kompaktní lehce lepivou hmotu.
  • 3. Pokud by lepila příliš, přidáme ještě pohanku, pokud je příliš suchá, dodáme trošku vody. Pak těsto natlačíme do koláčové formy.
  • 4. Drobenka- suché mandle a rozinky nasekáme na jemno v robotu a nakonec vmícháme skořici. Hotovou drobenkou posypeme koláč a jemně je do něj natlačíme. Ozdobíme brusinkami.