Raw food je náš životní styl, vítejte!

Přihlášení

kapusta s mořskou řasou

Kapusta s mořskou řasou

Přináším Vám jeden z receptů, které jsem připravila do zimního speciálu časopisu Regenerace, který vyšel v prosinci pod názvem Biostrava v zimě.

Skvělé kvašáky na pickles si můžete objednat zde-

http://zivea.cz/kategorie-produktu/keramika-kosi-hnizdo/kvasaky/

 

15288519_1251840238212991_7695952607051106688_o

kapusta s mořskou řasou

 

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Kapustu zbavíme vnějších zelených listů, které použijeme v receptu na kapustové chipsy
  • 2. Vnitřní světlé listy opláchneme a nakrájíme na proužky. Vložíme do mísy a posypeme solí a provensálským kořením.
  • 3. Rukama důkladně promneme tak, aby se vše promíchalo a aby kapusta změkla. Pak ji vkládáme do kvašáku a přidáme mořskou řasu.
  • 4. Nakonec přilijeme převařenou vychlazenou vodu tak, aby byla zeleniny ponořená, zavíčkujeme a zatížíme a necháme stát při pokojové teplotě.
  • 5. Každý den kvašení kontrolujeme a po pár dnech ochutnáme. Fermentace může trvat 5-14 dní.