Raw food je náš životní styl, vítejte!

Přihlášení

IMG_7325

Kysané červené zelí s hlívou

Hlíva ústřičná- snižuje hladinu cholesterolu v krvi, upravuje krevní tlak, posiluje imunitu, harmonizuje trávení, předchází infekcím, uvolňuje ztuhlost kostí, svalů a šlach, chrání srdce, pomáhá při kožních problémech. Je vhodná pro diabetiky, celiaky, těhotné a kojící ženy. Obsahuje vitamíny řady B, železo, draslík, fosfor, bór, jód, sodík, zinek, selen, beta 1,3-D  glukany. Dále je zdrojem důležitých proteinů, enzymů, sterolů, aminokyselin a mastných kyselin. Také jsou v ní obsaženy nejrůznější cukry.

Keramický hrnec na kvašení- v e-shopu-http://zivea.cz/kategorie-produktu/keramika-kosi-hnizdo/kvasaky/

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

,

IMG_7318

Instrukce

  • 1. Zelí nakrouháme a pořádně propracujeme rukama, až změkne a pustí šťávu.
  • 2. Promícháme se solí a hlívou nakrájenou na proužky.
  • 3. Směs pak natlačíme do kvašáku a necháme asi 1 týden kvasit ve tmě.
  • 4. Pak ji uložíme do sklenic a skladujeme v lednici.