Raw food je náš životní styl, vítejte!

Přihlášení

IMG_3455

Vegan pizza s žampiony

V současné době mě hodně baví pečení s kváskem. Dvakrát  týdně peču kváskový chleba a zkouším i jiné možnosti tohoto úžasného způsobu pečení.

Před pár týdny jsem ochutnala výbornou vegan pizzu od Ondry  https://www.facebook.com/LoukaJidloZRostlin/?fref=ts a všem ji moc při návštěvě Liberce doporučuji vyzkoušet, je opravdu vymazlená  :) a řekla jsem si, že musím zkusit pizzové těsto s použitím kvásku. A povedlo se :)

Inspirovala jsem se receptem s použitím droždí ZDE

 

IMG_3445 IMG_3455 IMG_3448 IMG_3451 IMG_3470

 

 

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Těsto- všechny ingredience promísíme v míse, tu pak vložíme do igelitové tašky a v teple necháme 2 hod kynout.
  • 2. Pak těsto přemístíme na pomoučený vál a rukama propracujeme. Mouku přidáváme dle potřeby, až vznikne vláčné nelepivé těsto, které ještě necháme 15 min na vále odpočinout.
  • 3. Na plech si připravíme pečící papír a rozválíme těsto (já jsem na to použila sklenici).
  • 4. Okraje těsta potřeme olivovým olejem. 3 rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme, rozmixujeme a rozetřeme po povrchu placky. Žampiony, tofu a zbylá rajčata nakrájíme na plátky, špenát opláchneme a vše vrstvíme na pizzu.
  • 5. Veganskou mozzarelu nastrouháme na hrubo a posypeme jí po povrchu.
  • 6. Troubu si mezitím předehřejeme na 220stC, pak do ní plech vložíme a pečeme asi 15 min .